У початок

Видобуток нафти й газу в Норвегії падає

Видобуток нафти і газу в Норвегії сповільнився в січні, дещо знизившись порівняно з груднем і не досягнувши місячного прогнозу, встановленого Норвезьким нафтовим директоратом (NPD), хоча видобуток був вищим у річному порівнянні, повідомляє Upstream Online.

За видобутком у Норвегії уважно стежать, оскільки запровадження санкцій вплинуло на постачання російської нафти й газу до Європи, і скандинавська країна зокрема прагне збільшити видобуток природного газу. 

Проте у січні видобуток сирої нафти в Норвегії в середньому становив 1,75 млн барелів на день (б/д), що на 1% менше, ніж у грудні, і не досягло прогнозу в 1,78 млн б/д.

Видобуток норвезької сирої нафти перевищував 1,74 млн б/д, видобутий у січні 2022 року, але на нього вплинули тривалі ремонтно-технічні роботи, які проводилися минулого місяця на розробці Йохана Свердруп компанії Equinor, показує звіт NPD, опублікований у вівторок.

Видобуток нафти з електрифікованої другої черги Johan Sverdrup перейшов у режим зупинки на тиждень після повідомлення про збій обладнання і припинення електропостачання на суші, при цьому видобуток знизився приблизно на 1 млн барелів під час зупинки.

Друга фаза розробки Johan Sverdrup забезпечує майже 185 тис. б/д у поточному загальному видобутку Норвегії.

Видобуток газу в Норвегії в січні також скоротився, склавши в середньому 357 млн кубометрів на добу в січні порівняно з 360 млн кубометрів на день у грудні. 

Однак видобуток зріс порівняно з 343,2 млн кубічних метрів, які виробляла Норвегія в січні минулого року, за місяць до того, як повномасштабне вторгнення росії в Україну спонукало європейські країни шукати альтернативні джерела постачання російському природному газу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти