У початок

Венесуела видасть Eni й Repsol ліцензії на експорт LNG

Венесуела планує наступного місяця видати ліцензії італійській Eni SpA та іспанській Repsol SA на експорт природного газу, заявив Педро Теллечеа, міністр нафти країни й голова державної Petroleos de Venezuela SA.

Як повідомляє Bloomberg, країна вже підписала угоду з європейськими енергетичними гігантами 5 травня, яка дозволяє експорт скрапленого природного газу або конденсату на інші ринки. Це був перший крок до того, щоб Венесуела стала країною-експортером природного газу після більш ніж 100 років зосередження на нафті.

«Найближчими днями ми завершимо перемовини щодо ліцензії на експорт СПГ, — сказав Теллечеа в інтерв’ю в п’ятницю в офісі PDVSA в Каракасі. — Eni і Repsol зацікавлені в зростанні в сфері газу у Венесуелі. Вони сім років чекали на дозвіл на експорт скрапленого природного газу, який ми щойно дали».

З його слів, дата початку експорту «залежить від швидкості інвестицій, які вони виплатять».

Дві європейські компанії хочуть відновити свій спільний проєкт Cardon IV «на максимальній потужності», яка становить 1,3 млрд кубічних футів, сказав Теллечеа. Нині він перекачує 580 млн кубічних футів природного газу, щоб задовольнити побутові й промислові потреби Венесуели.

Тим часом Міністерство нафти також тісно співпрацює з офіційними особами China National Petroleum Corp. над оновленим газопроводом, який усуне посередників і дозволить їм відправляти сиру нафту напряму, сказав Теллечеа. Представник CNPC не відповів на запит місцевої преси про коментарі поза звичайним робочим часом.

Згідно з даними PDVSA, опублікованими Bloomberg, на початку квітня CNPC, ключовий виробник у венесуельському поясі Оріноко, збільшив видобуток на своєму спільному підприємстві Sinovensa майже вдвічі — до 90 тис. барелів на день (б/д).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти