У початок

Рух на пункті пропуску «Ягодин–Дорогуськ» розблоковано – Кубраков

За результатами перемовин із Міністерством інфраструктури та розвитку Польщі, керівництвом Люблінського воєводства вдалось розблокувати рух через пункт пропуску «Ягодин–Дорогуськ», і з 15 травня рух вантажівок відновлено у звичайному режимі.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

«Страйк, що тривав більше 10 днів, спричинив для наших перевізників та експортерів значні збитки. Проте ми змогли знайти рішення й домовитись про розблокування руху. Я вдячний нашим польським колегам за спільне рішення і повернення до виконання положень «транспортного безвізу» та домовленостей щодо пропускної здатності пункту «Ягодин–Дорогуськ», – наголосив він.

Як повідомлялося, 7 травня українське Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури ухвалило рішення тимчасово призупинити вимогу щодо наявності дозволів для польських перевізників, які здійснюють перевезення до України з будь-якої країни Євросоюзу.

«Це була одна із ключових вимог польських страйкарів. Водночас позиція відомства полягає в тому, що такі перевезення потребують дозволів і не є двосторонніми. Наразі очікується роз’яснення від Європейської комісії», — наголошують у Мінінфраструктури.

Нагадаємо, позаминулого тижня у пункті пропуску «Ягодин–Дорогуськ» обмежили рух вантажівок до 3 червня. Як повідомляв enkorr, 4 травня розпочалася акція протесту польських перевізників, унаслідок чого польська сторона призупинила оформлення вантажних автомобілів на в’їзному й виїзному напрямках. Також учасники ринку казали про утворення довгих черг на КПП «Рава-Руська–Хребенне» через часткове переспрямування вантажівок з Дорогуська й повільної роботи польської митниці.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти