У початок

Shell Mobility в Україні долучилась до руху HeForShe

Shell Mobility в Україні підтримала глобальний рух солідарності за гендерну рівність HeForShe від ООН–Жінки. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Таким чином, Shell Mobility стала першим міжнародним енергетичним підприємством в Україні, яке офіційно задекларувало готовність досягти прогресу у питаннях гендерної рівності й виконання Цілей сталого розвитку ООН.

«Гендерна рівність – це про шлях до високих соціальних і економічних стандартів. Це ознака прогресивного бізнесу. Моє особисте прагнення як бізнес-лідера – формування в нашій компанії різноманітної й гендерно збалансованої команди, яка надає можливості як жінкам, так і чоловікам для подальшого розвитку на основі навичок, знань і здібностей, але не статі», — зазначив генеральний директор Shell в Україні Петер Керекдярто.

З його слів, у місцевій управлінській команді компанії керівні посади посідають уже 50% жінок.

2021 року Shell в Україні підписала Принципи розширення прав і можливостей жінок, ініційовані Глобальним договором ООН та ООН–Жінки, а 2020 року стала членом Глобального договору ООН.

«За поточними розрахунками, у світі гендерна рівність на робочому місці й економічна гендерна рівність не будуть досягнуті до 2095 року. Ми не можемо чекати так довго. Саме тому дуже раді, що Shell Mobility долучилася до нашої спільноти розбудови гендерної рівності і підтримала рух HeForShe», – зауважила представниця ООН–Жінки в Україні Сабін Фрейзер Гюнеш.

Петер Керекдярто додав, що у Shell Mobility в Україні готові ділитися своїм досвідом і практичними порадами щодо створення корпоративної культури, у якій дотримуються і втілюються в реальність такі цінності, як довіра, прозорість, командна робота, професіоналізм, а також принципи чесності й поваги до людей.

При цьому в Shell зберігається гендерний баланс за всіма соціальними параметрами, а кожен співробітник має рівні можливості. Компанія завжди прагне підтримувати жінок у професійному розвитку і вдосконаленні лідерських якостей. Із 2022 року Shell Ukraine також запустила довгострокову програму наставництва для своїх співробітників, щоб посприяти їхньому професійному розвитку. Половина із десяти співробітників, які отримали допомогу, – це жінки.

Shell Mobility вийшла на український ринок 2007 року. Нині мережа АЗС Shell нараховує 132 станції по всій Україні. У компанії працює близько 1 600 людей.

HeForShe — це глобальний рух солідарності на підтримку гендерної рівності, заснований ООН–Жінки, в якому чоловіки стають головними агентами змін. Із моменту запуску 2014 року до цієї кампанії долучилися глави держав, провідні вчені, керівники глобальних корпорацій, спортсмени, митці й суспільні лідери, які поділяють філософію гендерної рівності. В Україні рух набув розвитку з 2018 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти