У початок

Великобританія запускає один із найбільших нафтогазових проєктів

Великобританія дала добро на один зі своїх найбільших нових нафтогазових проєктів за останні роки — родовище Rosebank компанії Equinor у Північному морі, заявивши, що енергетична безпека є пріоритетом, незважаючи на протидію з боку захисників довкілля.

Заява, зроблена в середу, була після того, як прем'єр-міністр Ріші Сунак пом'якшив проміжні плани уряду з досягнення мети нульових викидів до 2050 року. Цей крок, на думку критиків, може також спонукати інші країни приборкати свої кліматичні амбіції. Про це повідомляє агентство Reuters.

Міністр енергетичної безпеки Клер Коутіньо заявила, що Rosebank буде менш інтенсивним щодо викидів, ніж старі нафтогазові розробки.

«Ми продовжимо підтримувати нафтогазову галузь Великобританії, щоб зміцнити нашу енергетичну безпеку, розвивати нашу економіку і допомогти нам здійснити перехід до дешевшої й чистішої енергії», — сказала вона.

Наріжним каменем плану зниження викидів Rosebank є електрифікація процесу видобутку.

Норвезька енергетична група Equinor заявила, що родовище, розташоване на захід від Шетландських островів і початок видобутку якого має розпочатися 2026/27 року, буде електрифіковано не раніше 2030 року.

Активісти захисту навколишнього середовища закликали уряд зупинити розвиток Rosebank, заявивши, що це суперечить плану створення нульової економіки.

Але в липні Сунак підтримав Північне море, заявивши, що Великобританії потрібні нові внутрішні копалини палива для підвищення енергетичної безпеки і що нафта і газ, як і раніше, будуть присутні в енергетичному балансі країни навіть до 2050 року.

Очікується, що родовище Rosebank, відносно невелике у глобальному контексті, за час свого існування добуватиме 300 млн барелів нафти.

«Схваливши рішення Rosebank, Ріші Сунак підтвердив, що його не хвилює зміна клімату», — сказала Тесса Хан з Uplift.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти