У початок

«Нафтогазвидобування» у І півріччі 2023 року збільшило інвестиції на 35%

ПрАТ «Нафтогазвидобування», основний виробничий актив «ДТЕК Нафтогаз», у першому півріччі 2023 року збільшило інвестиції у розвиток газовидобування на 35% – майже до 1 млрд грн на тлі зниження фінансових показників порівняно з тим самим періодом попереднього року.

Згідно зі звітом компанії на біржі, компанія продовжила інвестувати у розвиток, незважаючи на зниження чистого прибутку «ДТЕК Нафтогаз» на 66% (до 2,38 млрд грн) й виручки на 31,5% (до 13,11 млрд грн) у першому півріччі 2023 року, порівняно з аналогічним періодом торік.

Вказується, що кошти було спрямовано на збільшення програми буріння й геологорозвідувальних робіт для повернення до динаміки зростання видобутку у середньостроковій перспективі.

У компанії також повідомили, що вона сплатила в держбюджет понад 5 млрд грн податків, зокрема понад 2,2 млрд грн ренти за користування надрами, частка якої (5%) спрямовується у місцеві бюджети.

Зниження фінансових показників у «ДТЕК Нафтогазі» пояснили падінням ціни на газ на ринку 2023 року.

«За перше півріччя 2023 року основний виробничий актив «ДТЕК Нафтогаз» збільшив обсяг інвестицій у розвиток газовидобування на 35%. Торік через проблеми з реалізацією газу ми змушені були скоротити нашу програму буріння. Цього року компанія робить основний акцент саме на збільшення обсягу бурових робіт. У наступні 2-3 роки це дозволить нам повернутися до динаміки зростання для подальшого зміцнення енергетичної безпеки України», – прокоментували в компанії.

«ДТЕК Нафтогаз» – найбільша приватна газодобувна компанія в Україні. У портфель її активів входять «Нафтогазвидобування» та «Нафтогазрозробка», які здійснюють розвідку й видобуток вуглеводнів на трьох ліцензійних ділянках у Полтавській і Харківській областях.

Як повідомлялося, «ДТЕК Нафтогаз» 2022 року збільшила чистий прибуток на 70,6% – до 11,46 млрд грн при зростанні виручки в 2,2 раза – до 36,00 млрд грн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти