У початок

Valero розглядає продаж своїх НПЗ у Каліфорнії

Американська нафтопереробна компанія Valero Energy Corp заявила 24 жовтня, що вивчає різні варіанти, серед яких можливий продаж її двох заводів у Каліфорнії через посилення регуляторного тиску у штаті, повідомляє Reuters.

Під час телефонної конференції виконавчий директор Лейн Ріггс зазначив, що «всі варіанти розглядаються» для заводів Benicia (145 тис. б/д) й Wilmington (91,3 тис. б/д). Посилення регуляторних вимог, зокрема новий закон про обов’язкові запаси палива, ускладнює діяльність нафтопереробних підприємств, що спричиняє напруженість між політиками штату й нафтовими компаніями.

Valero, другий за потужністю нафтопереробник у США, в ІІІ кварталі працювала на 90% потужності, а у ІV-му планує досягти 94% своєї загальної пропускної здатності (3,2 млн б/д). Компанія також очікує зростання доходів від податкових пільг на ринку відновлюваного палива, які набудуть чинності на початку наступного року.

Крім того, Valero завершила будівництво заводу Diamond Green Diesel у Техасі потужністю 360 тис. б/д для виробництва відновлюваних дистилятів, і він наразі готується до запуску.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти