У початок

В Україні нарахували збитків від ударів окупантів по нафтобазах уже майже на чверть мільярда

В Україні почали рахувати екологічні збитки від ударів російських окупантів по нафтобазах. За даними Держекоінспекції, лише через обстріли нафтобаз Житомирщини й Рівненщини вона сягають майже 225 млн грн, пише УНН.

«Майже 225 млн гривень збитків довкіллю України завдали окупанти, обстрілявши нафтобази Житомирської і Рівненської областей», – вказано у повідомленні.

Розрахували шкоду від забруднення атмосферного повітря за фактами пожеж на нафтобазах, які розташовано на територіях Житомирської і Рівненської областей і були пошкоджені внаслідок ракетно-бомбових ударів агресора. Наразі йдеться про три об’єкти.

З метою розрахунку завданої шкоди російськими військами і подальших репарацій фахівці оперативного штабу при Держекоінспекції розробили відповідну методику, яку було затверджено у квітні.

Вона дає змогу нараховувати шкоду за забруднення атмосферного повітря шкідливими речовинам, які виділяються під час горіння (складів паливно-мастильних матеріалів, лісових пожеж тощо). Йдеться про оксиди азоту, аміак, сірчистий ангідрид, бензапірен, оксиди вуглецю, метали та їх сполуки, що негативно впливають на якість атмосферного повітря й шкодять здоров’ю людей.

Як раніше повідомляв enkorr, за час війни в Україні знищено 20 нафтобаз і Кременчуцький НПЗ.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти