У початок

За час війни в Україні знищено 20 нафтобаз

Ворог продовжує знищувати паливну інфраструктуру в Україні. Зокрема знищено велику кількість нафтобаз і найбільший нафтопереробний завод країни. Про це на своїй сторінці в Facebbok пише директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн.

Використовуючи офіційні повідомлення і власну інформацію й спостереження, експерт нарахував, що російські окупаційні війська завдали ударів більше ніж по 20 галузевих об’єктах.

«Перші з атакованих об’єктів мали певні запаси, а «березневі» вже здебільшого ринок устиг спустошити. Та в умовах нестачі пального це суттєві втрати», — зазначає він.

За таких умов, на думку С.Куюна, потрібна принципово інша схема роботи, здатна забезпечити пальним як армію, так і мирних громадян.

«Ринок не зупинився, але вимушений переформатуватися. Ніяких запасів, працюють з коліс. Але що це означає? Це означає, що потрібно більше бензовозів, які можуть привозити пальне напряму з-за кордону. Потрібно, щоб кожен власник бензовозу мав змогу поїхати й купити собі пальне», — пише він.

Директор «А-95» додав, що після зупинки «Укртатнафти» він закликав уряд відмовитись від держрегулювання роздрібних цін на пальне, бо в умовах дефіциту воно не дає тим самим бензовозам закуповувати пальне.

«Я вже знаю три регіональні мережі, які за останні два дві зупинили вільний продаж пального, бо його собівартість вища за встановлені ціни. Навіть великі гравці вимушені додатково обмежувати реалізацію, бо на пістолеті вже нові партії пального, яке теж не потрапляє у виставлений ціновий коридор», — пояснив експерт.

Зазначимо, що у середні березня уряд схвалив нову формулу розрахунку граничних цін, адаптувавши її до нової моделі постачання нафтопродуктів з Європи, а також врахувавши нульову ставку акцизів.

При цьому останній раз Мінекономіки переглядало ціни ще 25 березня.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти