У початок

Brent здешевшала до $100 за барель

Ціни на нафту помірно знижуються вранці в п'ятницю, до цього котирування завершили в мінусі три сесії поспіль на очікуваннях вивільнення пального з резервів країн, що входять у Міжнародне енергетичне агентство (МЕА).

Вартість червневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:04 за київським часом у п'ятницю становить $99,99 за барель, що на $0,59 (0,59%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів напередодні ці контракти здешевшали на $0,49 (0,5%), до $100,58 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становитьна цей час $95,73 за барель, що на $0,3 (0,31%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. У четвер вартість цих контрактів знизилася на $0,2 (0,2%), до $96,03 за барель.

Як повідомлялося, учасники МЕА погодили вивільнення зі стратегічних запасів 60 млн барелів додатково до 180 млн барелів, які мають намір надати США.

«Це більше, ніж 30-50 млн барелів, про які казав (президент США Джо) Байден, — зазначив старший аналітик ING Уоррен Паттерсон. — Це значні обсяги, але вони все ж таки менші, ніж очікувані втрати близько 2 млн барелів на добу російської нафти».

Іншим негативним чинником для нафтового ринку став спалах коронавірусу в Китаї, де за добу фіксується понад 20 тис. нових заражень. Це призводить до зниження прогнозів попиту в країні, зазначив керуючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти