У початок

Шольц підтвердив плани ФРН відмовитись від російської нафти до кінця року

Плани Німеччини відмовитись від використання російської нафти підтвердив канцлер ФРН Олаф Шольц. Про це він заявив, виступаючи на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми плануємо відмовитись від російської нафти до кінця року», — сказав він.

У квітні глава МЗС ФРН Анналена Бербок уже повідомила, що Німеччина поступово відмовлятиметься від купівлі російських енергоносіїв, зокрема до кінця року повністю відмовиться від імпорту російської нафти.

До кінця літа також планується відмовитися від імпорту вугілля.

Євросоюз загалом планує відмовитися від імпорту російської нафти, ці плани входять у так званий шостий пакет санкцій щодо росії, який поки не ухвалено. На саміті ЄС 30-31 травня питання обговорювати не планується, оскільки між країнами-учасницями Союзу зберігаються розбіжності.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан написав голові Євроради Шарлю Мішелю листа, в якому заявив, що вважає контрпродуктивним обговорення нафтового ембарго проти росії на рівні лідерів ЄС, оскільки консенсусу щодо цих заходів поки немає.

21 травня в інтерв'ю Fox News міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто сказав, що Будапешт не зможе закуповувати достатньо нафти з інших джерел у разі введення ембарго на російську нафту, і що економіку Угорщини буде «вбито без російського палива».

Голова Мінекономіки ФРН Роберт Хабек сказав раніше у Давосі, що очікує від Угорщини роботи над вирішенням питання. «Я чекаю від усіх, включаючи Угорщину, роботи над рішенням», — сказав Хабек у Давосі минулого понеділка.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти