У початок

В Італії назвали терміни припинення постачання в ЄС газу з росії

Постачання газу з росії у ЄС можуть припинитися в травні. Таку заяву зробив голова Регулюючої служби з енергетики, мереж і навколишнього середовища Італії Стефано Бессегіні.

За його словами, Брюссель вважає, що система оплати російських енергоносіїв у рублях порушує європейські санкції. Бессегіні зазначив, що через припинення постачання може виникнути небезпека неповного заповнення сховищ.

«Потрібно подивитися, що ми можемо вилучити з угод, які Італія вже уклала і які намагається зараз укласти», — розповів він.

Раніше італійський міністр з екологічного переходу Роберто Чинголані заявив, що країна може стати незалежною від постачань російського газу вже через півтора року.

Він зазначив, що порівняно з рештою європейських країнам перевага Італії в тому, що країна має п'ять газопроводів, пише «Прайм». За його словами, Італія поставила завдання замінити обсяг постачання російського газу в 29 млрд куб. м. 

«Ми зміцнюємо південний і східний маршрути, є домовленість із Алжиром. Наступного тижня і в ці дні ми поїдемо в інші країни, особливо африканського регіону, і ми розраховуємо досягти приблизно двох третин того, що нам потрібно, найближчими тижнями. Очевидно, що цей газ не надійде миттєво. Але ми вважаємо, що до другої половини наступного року ми справді зможемо дійти майже повної незалежності», — зазначив міністр.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти