У початок

У разі ескалації Білорусь і Росія зупинять постачання пального в Україну — Лукашенко

Також є російською мовою

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ не постачатиме Україні пальне й електрику, якщо Київ піде на конфлікт із Москвою. Про це він заявив в інтерв'ю для YouTube-каналу «Соловйов Live», повідомляє «Комерсант».

«Якщо ви (Україна – ред.) зіштовхнетеся з Росією – ми будемо не з вами. Ми відріжемо будь-які постачання не лише ПММ, з Росією разом і електрику», — заявив він.

За його словами, Білорусь і Росія окреслили червоні лінії, переступивши які можна отримати відповідь. Якби НАТО вторглося в Білорусію, сталась би третя світова війна, заявив глава РБ.

«Дуже правильно все зроблено президентом Росії, я це підтримую. Ми намалювали червоні лінії. Наступив на червону лінію – отримуй!» – відповів пан Лукашенко. – «Отримуй що? Ракетний удар по території України?» – уточнив пан Соловйов. – «І не тільки. Все, що є», — сказав Лукашенко.

За даними Консалтингової групи «А-95», 2021 р. спільно на Білорусь і Росію припало майже 5 млн т, або 62% всього українського ринку дизельного пального. Крім того, за підсумками року РБ зайняла 44% (998,5 тис. т) ринку бензину, 45% (624 тис. т) ринку бітумів, 22% (81,4 тис. т) авіаційного пального й 15% (289 тис. т) т) ринку скрапленого газу.

Нагадаємо, влада Білорусі з 7 лютого запровадила заборону на залізничний транзит нафтопродуктів, хімічних і мінеральних добрив з Литви, яка є одним із постачальників пального в Україну. В «А-95» прогнозують, що основна ринкова частка литовських нафтопродуктів перейде білоруським НПЗ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти