У початок

В ОП запропонували знизити верхню межу ціни на нафту з рф до $45 за барель

Офіс президента пропонує знизити верхню межу ціни на російську нафту до $45 за барель. Про це йдеться у новому плані з посилення санкцій проти рф, який опубліковано на сайті президента.

Сьогодні, 25 квітня, в офісі Зеленського представили новий план з посилення санкцій проти росії, розроблений міжнародною експертною групою, яку очолює голова офісу Зеленського Андрій Єрмак і колишній американський посол у рф Майкл Макфол. Пропозиції представлено на 35 аркушах.

«Коаліція має негайно знизити верхню межу ціни на нафту на $15 за барель, до $45 за барель, — до рівня, за яким російські експортери регулярно готові продавати нафту в останні місяці. Вона повинна поставити собі за мету знизити верхню межу ціни на нафту до граничної собівартості російської нафти, яка, на наш погляд, зараз становить $30 за барель із відповідним зниженням верхніх меж на нафтопродукти», — йдеться у тексті документу.

Також, як вважають представники ОП, необхідно припинити пряме постачання газу з росії до Євросоюзу, крім використання потоків, що йдуть через українську газотранспортну систему.

«Припинити прямі постачання російського газу до Європейського Союзу, окрім як через Україну. Ми пропонуємо санкції, які призведуть до призупинення роботи всіх трубопровідних маршрутів, що контролюються росією, які зараз здатні транспортувати російський природний газ на європейський ринок, за винятком будь-яких потоків, що прямують через українську газотранспортну систему», — сказано в тексті плану, опублікованого на сайті офісу Зеленського.

У ньому також зазначається, що цей захід «покладе край використанню росією «Турецького потоку».

Крім того, в офісі Зеленського запропонували запровадити заборону на імпорт російського скрапленого природного газу.

«Ми закликаємо Європу створити додатковий буфер газу, що зберігається в газосховищах заходу України, щоб посилити безпеку європейського газопостачання наступної зими. Закликаємо партнерів України у Східній Азії, які суттєво скоротили закупівлі російських енергоносіїв, наслідувати приклад Європи й припинити їх купівлю», — сказано в тексті плану.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти