У початок

Цього року Eni запустить перший плавучий завод СПГ у Конго

Італійська енергетична компанія Eni продовжує реалізацію своїх планів запуску першої плавучої установки з виробництва СПГ у Конго до кінця цього року, повідомляє LNG Prime.

Згідно з заявою Eni, президент Конго Дені Сассу Нгессо й генеральний директор Eni Клаудіо Дескальці у вівторок заклали перший камінь у фундамент Конго СПГ, першого в країні проєкту скраплення природного газу й однієї з основних ініціатив Eni з диверсифікації постачань.

Eni очікує, що з 2025 року проєкт досягне загальної потужності виробництва СПГ у 3 млн тонн на рік, або приблизно 4,5 млрд кубічних метрів на рік.

Congo LNG використовуватиме величезні газові ресурси Marine XII, задовольняючи потреби країни в електроенергії, а також забезпечуючи експорт СПГ, постачаючи нові обсяги газу на міжнародні ринки, зосереджені на Європі, повідомила Eni.

«Сьогодні ми святкуємо запуск одного з головних проєктів Eni, який став можливим завдяки співпраці з Республікою Конго і покликаний зробити значний внесок в енергетичну безпеку і промислову конкурентоспроможність як Італії, так і Європи», — сказав Дескальці.

«Цей результат свідчить про важливість довгострокової співпраці з нашими африканськими партнерами в той час, коли необхідно зробити важливі стратегічні рішення для майбутньої диверсифікації маршрутів постачання і європейських енергетичних сумішей у напрямку доступності енергії й прогресивного розвитку. декарбонізації», — додав він.

Зі слів Eni, у рамках проєкту, який передбачає прискорений графік розробки і підхід до нульового спалювання, буде встановлено два FLNG на родовищах Нене і Літченджілі, які вже видобуваються, і на родовищах, які ще буде розроблено.

Перший агрегат FLNG, який зараз перебуває на стадії конверсії і має потужність 0,6 млн тонн на рік, розпочне виробництво 2023 року, підтверджено у заяві Eni.

У серпні минулого року Eni підписала угоду про купівлю Exmar Tango FLNG.

Плавучий генератор СПГ, постачений 2017 року компанією Wison, має ємність 16 100 кубічних метрів. Другий завод FLNG, який уже будується у Wison, почне працювати 2025 року з потужністю 2,4 млн тонн на рік, повідомила Eni.

Китайська компанія Wison (Nantong) Heavy Industry нещодавно провела церемонію різання сталі для корпусу другого FLNG.

Wison будує FLNG завдовжки 380 метрів, завширшки 60 метрів і осадкою 35 метрів, з верхніми модулями вагою близько 40 тис. тонн. Він зможе зберігати понад 180 тис. кубометрів СПГ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти