У початок

В Одесі сержант повинен відшкодувати 6,3 млн грн за втрачене авіапальне

В Одесі штаб-сержанта 46-го об’єднаного центра забезпечення Віталія Прокопчука засудили через недбалість, що під час війни призвела до втрати 88,7 тонн авіаційного палива. Про це йдеться у вироку Суворовського райсуду за ч.4 ст.425 КК, повідомляє 368.media.

«Уродженець с. Траулин Шепетівського району Хмельницької області був начальником складу відділу зберігання пального та мастильних матеріалів. 2022 року він отримав від майора наказ на перекачування авіапалива для газотурбінних двигунів ДЖЕТ A-1 до резервуару», – пише видання.

На порушення встановлених норм і правил зберігання ПММ штаб-сержант не забезпечив належної герметичності обладнання і не вжив необхідних заходів для запобігання витіканню пального. «Ці дії, – йдеться далі у повідомленні, – й спричинили матеріальні збитки на суму 6,5 млн грн».

Сержант визнав свою вину під час підготовчого судового засідання та уклав угоду з прокурором. Згідно з угодою, Прокопчук частково компенсував завдані збитки обсягом 238,6 тис. грн.

Згідно з вироком, суд призначив йому покарання у вигляді службового обмеження строком на 2 роки, з відрахуванням 20% з суми забезпечення у дохід держави. Також він має компенсувати Міноборони 6,29 млн гривень.

Як повідомляв enkorr раніше, прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону скерували до суду обвинувальний акт стосовно дев’яти учасників організованої групи, шестеро з яких — діючі військовослужбовці, яка крала пальне у ЗСУ.

Видання писало і про те, що 5 років ув'язнення отримали військові, які розкрадали пальне на Яворівському полігоні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти