У початок

Грецький FRSU Александруполіс очікує прибуття першого вантажу СПГ

У середині лютого імпортний термінал скрапленого природного газу Gastrade на базі FSRU біля грецького Александруполіса отримає свій перший вантаж скрапленого природного газу, згідно з даними про судноплавство, повідомляє LNG Prime.

Побудований 2018 року СПГ-воз GasLog Hong Kong об’ємом 174 тис. кубічних метрів має прибути до Александруполіса 15 лютого, свідчать дані AIS, надані VesselsValue.

Згідно з даними, СПГ-перевізник, зафрахтований французькою компанією TotalEnergies, раніше забрав вантаж на заводі Sempra Cameron LNG у Луїзіані.

TotalEnergies є акціонером компанії Cameron LNG, яка має потужність близько 12 млн тонн СПГ на рік.

Минулого місяця компанія Gastrade повідомила, що прибуття вантажу для введення в експлуатацію на її термінал для імпорту скрапленого природного газу на базі FSRU поблизу Александруполіса було відкладено через погану погоду. Попередньо фірма розраховувала отримати комісійний вантаж 20 січня.

Перший у Греції FSRU прибув до Александруполіса з Сингапуру 17 грудня, а швартовку було завершено 23 грудня 2023 року.

FSRU розташований у Фракійському морі на відстані 17,6 км на південний захід від порту в Александруполісі й за 10 км від найближчого узбережжя Макрі. Крім того, його підключено до підводного й берегового газопроводу високого тиску.

Після введення в експлуатацію трубопровід доставлятиме природний газ у грецьку транспортну систему і далі до кінцевих споживачів у Греції, Болгарії, Румунії, Північній Македонії, Сербії й далі в Молдову і Україну на схід і Угорщину й Словаччину на захід, повідомляє Gastrade. 

Термінал LNG в Александруполісі матиме потужність 5,5 млрд кубометрів.

Завдяки цьому проєкту Греція отримає свою першу FSRU й другу установку для імпорту СПГ, додавши до імпортного терміналу DESFA, розташованого на острові Ревітусса.

На додаток до цього блоку Gastrade також планує встановити другий FSRU на березі Александруполіса.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти