У початок

5 років ув'язнення отримали військові, які розкрадали пальне на Яворівському полігоні

Суд засудив до п'яти років позбавлення волі трьох військовослужбовців, звинувачених у розкраданні дизельного пального з військової частини на Яворівському полігоні. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань (ДБР) на своєму телеграм-каналі.

«За матеріалами ДБР Яворівський райсуд засудив до п'яти років позбавлення волі трьох військових, які крали дизпальне з військової частини, що дислокується на Яворівському полігоні», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у ДБР, один із командирів взводу роти матеріального забезпечення організував злочинну групу, до якої залучив начальника складу роти й старшого контрольно-пропускного пункту.

«Розкрадачі вказували в документах завищені показники використаного палива, таким чином формуючи його надлишок. Далі «зайве» паливо продавали місцевим мешканцям. З липня 2020-го до березня 2021 року було викрадено 6,2 тис. літрів палива вартістю на той час 175 тис. грн», – наводить ДБР подробиці справи.

Обвинувачені вину визнали й відшкодували військовій частині завдані матеріальні збитки. Суд визнав їх винними у розкраданні військового майна, скоєному повторно за попередньою змовою організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 410 КК України), й призначив покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі кожному із річним випробувальним строком.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти