У початок

Іншим разом: «Мартін Трейд» відмовився від підписання двох контрактів з УЗ

Також є російською мовою

Компанія «Мартін Трейд» відмовилася від підписання двох контрактів із Центром забезпечення виробництва «Укрзалізниці», кожен з яких передбачав постачання 3 тис. т дизельного пального, свідчить протокол засідання тендерного комітету ЦЗВ, опублікований у системі ProZorro.

«Станом на 17 вересня договір про закупівлю з учасником, якого визнано переможцем відбору, не підписано... У разі відмови переможця відбору від підписання контракту замовник відхиляє його пропозицію і обирає переможця серед тих учасників, термін дії пропозицій яких ще не вичерпано», – йдеться в документі.

Таким учасником, як зазначається в протоколі, є компанія «Оіл Трейд 2018», що входить в орбіту групи «Приват».

У самій компанії «Мартін Трейд» не розкривають причини відмови від договорів із залізницею, зазначивши, що було підписано один контракт на постачання 3 тис. т дизпалива, і його було виконано в повному обсязі.

«Ми виконали всі свої зобов'язання за цим контрактом, по двох інших тендерах ми контракти не підписували, тому жодних санкцій до нас застосовано бути не може», – зазначив представник компанії, додавши, що «Мартін Трейд» і надалі братиме участь у конкурсах УЗ.

Утім, представник іншої торговельної компанії в коментарі enkorr висловив думку, що серед причин можуть бути як брак пального в оператора, так і ціна продукту, яка в поточний момент може його не влаштовувати. Виною цьому, за його словами, – непрогнозований графік відвантажень.

«Формульне ціноутворення «заточено» під ціни на світовому ринку, але ціни на внутрішньому ринку можуть бути вигіднішими. Сьогодні з вини тієї ж «Укразлізниці», яка не може забезпечити оперативні перевезення нафтопродуктів, ціну на внутрішньому ринку завищено. Якщо пальне в оператора є, йому вигідніше віддати в ринок, а якщо обсягів немає, то він не може купити його на внутрішньому ринку, так як не поміститься в формульну ціну УЗ», – зазначає він.

Як повідомляв enkorr, «Укрзалізниця» 4 серпня визначила переможців п'яти тендерів на постачання 15 тис. т (по 3 тис. кожен) дизельного палива за рамковим контрактом на 2021 р.. Зокрема, в трьох тендерах виграла компанія «Мартін Трейд», ще в двох перемогли компанії «Торум» («Трейд Коммодіті») й «Оіл Трейд 2018».

Нагадаємо, АТ «Укрзалізниця» 1 липня уклало рамкову угоду на постачання 200 тис. т дизпального в 2021 р. з компаніями ОККО, «Торум», «Сокар Україна», «Газтрім», «Альянс Енерго Трейд», «Ойл Трейд 2018» , «Лівайн Торг» і «Мартін Трейд».

«Укрзалізниця» – найбільший споживач ДП в Україні. Річна потреба становить 300-350 тис. т.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти