У початок

Уряд Польщі домовився з перевізниками про призупинення протесту на кордоні

Польські перевізники, які з листопада блокують прикордонні переходи з Україною, досягли згоди з урядом щодо деяких вимог і призупинять свій протест у середу з 13:00 за київським часом.

Про це повідомляє Томаш Борковський з Комітету захисту перевізників і роботодавців транспорту Польщі, якого цитує агентство Reuters, пише «Європейська правда».

«Це не кінець, але протест буде призупинено… Ми домовилися про певні умови, ми дамо уряду час попрацювати, оскільки це новий уряд», – сказав Томаш Борковський.

Міністерство інфраструктури Польщі організувало прес-конференцію у вівторок о 13:00 за київським часом, під час якої має бути підписано угоду з перевізниками.

Польські фермери вирішили призупинити акцію протесту на прикордонному переході з Україною в Медиці після того, як уряд погодився на їхні вимоги на початку цього місяця. Проте перевізники продовжили блокувати три інші КПП на українсько-польському кордоні.

У вівторок також стало відомо, що уряд Румунії й представники основних сільськогосподарських організацій у понеділок, 15 січня, досягли угоди, в результаті якої було задоволено кілька вимог фермерів, які блокували кордон з Україною.

Наприкінці грудня повідомляли, що в уряді України й Польщі узгодили план дій для розблокування кордону, однак повного розблокування досі не сталося.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти