У початок

Uniper повідомила про повне припинення постачання газу з росії

Німецька компанія Uniper – колись найбільший корпоративний покупець газу у «газпрому» – заявила про повне припинення надходження російського газу.

Скорочення постачань почалося 14 червня. Це скорочення німецька фірма трактує як порушення контрактних зобов'язань.

«Після періоду перебоїв з постачаннями різного ступеня постачання російського газу на адресу Uniper повністю припинено «газпромом» з кінця серпня 2022 р.», – наголошується в новому звіті Uniper.

Раніше німецька компанія повідомляла, що «газпром» 14 липня 2022 року інформував Uniper, що заднім числом оголосив форс-мажор щодо недопостачань газу у минулому й тепер. Uniper зазначив, що ця заява необґрунтована, й офіційно відхилив її.

Улітку цього року постачання газу в Німеччину скоротилося через проблеми з технічним обслуговуванням компресорного обладнання газопроводу «північний потік», що призвело до його повної зупинки. Капітальний ремонт двигунів Siemens, що використовуються на ньому, можливий тільки на заводі в Монреалі. Канада при цьому запровадила санкції щодо «газпрому». Наприкінці вересня від сильних вибухів постраждала лінійна частина морської магістралі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти