У початок

У Shell заявили про намір купівлі бізнесів в Австралії

Нафтовий гігант Shell хоче «суттєвих змін» операцій в Австралії в різних сферах — від вироблення електроенергії до роздрібного бізнесу, зокрема плануються «суттєві позиції в галузі акумуляторів». Про це розповів Грег Джойнер, гендиректор Shell Energy Australia.

Shell минулого тижня прозвітувала за квартал про другі за величиною показники в історії. Компанія — один з найбільших в Австралії експортерів СПГ, але хоче диверсифікувати операції за межами сектора викопних видів палива і стати найбільшою енергетичною компанією світу. В Австралії вона за останні роки вже придбала низку активів, зокрема компанію з виробництва електроенергії ERM Power Ltd., роздрібний бізнес Powershop і частку в розробнику вітряних установок WestWind Energy Development Pty.

«Ми підемо шляхом органічного зростання бізнесу і подальшого пошуку варіантів для угод, що дасть нам змогу суттєво змінити масштаби», — додав Джойнер.

З його слів, купівля дрібних бізнесів «імовірніша», хоча він не виключає й більш масштабних угод. На австралійському комунально-енергетичному ринку домінують три компанії – AGL Energy Ltd., Origin Energy Ltd. й Energy Australia, бізнес CLP Holdings Ltd., що має лістинг у Гонконгу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти