У початок

Unimot – завжди з українським ринком!

Найпотужніший приватний оператор паливного ринку Польщі – Unimot — долучився до пулу партнерів конференції Petroleum & LPG Ukraine 2023, що відбудеться 5 грудня у Києві.

«З початку повномасштабної війни UNIMOT став великим і надійним партнером українських постачальників і України загалом. Дякуємо голові компанії Адаму Сікорському та його команді за підтримку», — заявив Сергій Куюн, директор Консалтингової групи «А-95», яка є організатором конференції.

У сесійній програмі конференції учасники зможуть почути детальний звіт про сертифікацію двох терміналів відповідно до вимог українських ДСТУ 7687, 7688 і ДСТУ EN 589 для бензинів, ДП й LPG відповідно. Це стало першим прецедентом, коли нафтобази й ГНС у Польщі отримали серійний сертифікат під українські стандарти.

У серпні 2023 року Unimot розпочала оптовий продаж пального на внутрішньому українському ринку. Першим реалізованим проєктом став розвиток роздрібної мережі за угодами франчайзингу під брендом AVIA. Першу фірмову станцію було відчинено у червні 2019 року й до 2022 року мережа налічувала 14 об’єктів.

Unimot S.A. — польський енергетичний концерн, найбільший у країні приватний трейдер нафтопродуктів. Компанія також займається трейдингом газу, електроенергії, біопалива. З березня 2017 року компанію було зареєстровано на основному ринку Варшавської фондової біржі. Unimot у Польщі й Україні є провайдером франшизи AVIA Association, яка представлена ​​у 16 ​​країнах світу. 

У квітні 2023 року Unimot фіналізувала угоду з придбання 100% акцій Lotos Terminale, який складається з дев'яти паливних терміналів загальною поточною потужністю 350 тис. кубометрів. У рамках угоди Unimot Group також придбала асфальтні заводи в Ясло і Чеховіце-Дзедзіце, відокремлені від Lotos Asfalt, разом із відділом продажів, а також десятирічний контракт на постачання асфальтової продукції і сировини для її виробництва Grupa Lotos обсягом до 500 тис. тонн на рік, завдяки чому Unimot Group стане другим за обсягами гравцем на ринку продажу асфальту.

Група Unimot – послідовний прихильник програми відмови від російських нафтопродуктів, до чого готувалась ще до початку повномасштабної війни в Україні. На початку квітня 2022 року компанія орендувала термінал у данському Гульфхавні, який дає змогу перевантажувати дизельне пальне з найбільших танкерів, що прямують у Європу з неросійських напрямків. 2022 року скоригована консолідована EBITDA групи Unimot склала 513,7 млн злотих, а консолідований чистий прибуток – 373,9 млн злотих. Це майже в чотири рази перевищує показники попереднього року. 

Першу конференцію Petroleum Ukraine було проведено 2009 року, й протягом наступних 10 років вона була місцем зустрічі активу паливного ринку України. Через повномасштабне вторгнення росії в Україну і кардинальну зміну системи постачання нафтопродуктів у 2022 й 2023 роках Petroleum Ukraine відбувалась у Варшаві.

Проєкт програми і реєстраційна форма для участі у Petroleum & LPG Ukraine 2023 доступні на сайті Консалтингової групи «А-95».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти