У початок

Unimot інвестує у додаткові залізничні цистерни

Unimot підписала контракт на закупівлю нових залізничних цистерн, призначених для перевезення бензину або дизпального. Загальна вартість контрактів становить 19,43 млн євро (92,21 млн злотих), повідомляє прес-служба компанії.

Перекриття крана російського палива спричинило значні зміни в паливній логістиці. Диверсифікація постачань змушує шукати інвестиції, які дозволять імпортувати паливо з нових напрямків.

Пристосовуючись до цієї ситуації, Unimot з минулого року інвестує в паливну логістику – як автомобільну, так і залізничну.

Компанія якраз завершує розпочате торік поглинання залізничної компанії Olavion, яка має необхідні ліцензії і рухомий склад для надання транспортних послуг. Також купує власні вагони й цистерни.

Перші контракти на закупівлю танкерів компанія уклала минулого року. Тепер їх більше, загальна вартість становить 19,43 млн євро (тобто 92,21 млн злотих). Таким чином Unimot придбав вагони місткістю близько 10 тис. куб. м, які постачатимуться поетапно до 15 липня 2023 року. Загалом компанія придбала танкери загальною місткістю понад 18 тис. куб. м.

Як пояснює компанія, придбані вагони є важливим доповненням до логістичної бази Unimot і будуть використовуватися в першу чергу у власних операціях, але, за змоги, також будуть доступними для зовнішніх структур.

«Розвиток власних залізничних ресурсів дозволить більш гнучко працювати і підвищити ефективність торгівлі рідким паливом», — йдеться у повідомленні Unimot.

Придбання власних вагонів є елементом реалізації бізнес-стратегії Unimot, пов’язаної з розвитком діяльності на ринку паливної логістики.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти