У початок

Unimot Group постачила дизельне пальне з США

Група Unimot диверсифікує напрямки постачань палива і щойно імпортувала дизельне пальне з США до Польщі. Танкер ELDIA місткістю 38 тис. тонн надійшов безпосередньо з нафтопереробного заводу «Гарівілль» у Луїзіані й 14 лютого був розвантажений у порту Гдині, звідки дизпальне буде доставлено клієнтам Unimot Group через паливний хаб у Дебогоже.

«Як ми анонсували, ми інтенсивно використовуємо наші широкі комерційні контакти, включно з потенціалом торгового офісу в Женеві, для забезпечення постачань дизпального до Польщі після введення санкцій проти російських нафтопродуктів. Доставка зі Сполучених Штатів здійснювалася без використання нашого перевантажувального терміналу в Данії, оскільки вантаж прибув безпосередньо до Польщі найбільшим танкером, який може прийняти порт Гдині, тобто судном місткістю 38 тис. тонн. Термінал у Данії дозволяє обробляти найбільші танкери місткістю до 100 тис. тонн, і ми говоримо про такі постачання з підрядниками по всьому світу», — каже Роберт Бжозовскі, віце-президент правління з комерційних питань Unimot.

Група Unimot готувалася до незалежності від постачань палива з росії з початку повномасштабної війни в Україні. Тому на початку квітня 2022 року компанія орендувала термінал у Гульфхавні (Данія), який дає змогу перевантажувати ДП з найбільших танкерів, що прямують до Європи з інших напрямків, а не з росії, і далі транспортувати його в Польщу, а також, за потреби, до всіх інших портів басейну Балтійського моря. Завдяки йому наразі здійснено три постачання дизельного пального: два з Саудівської Аравії й одне — з Індії. Договір на оренду терміналу укладено на рік з можливістю його продовження, чим уже скористалася компанія Unimot Group і продовжила його ще на рік.

У 2021-2022 роках Unimot також імпортував продукт з європейських НПЗ, включаючи Швецію, Фінляндію, Німеччину й Нідерланди, безпосередньо в порт Гдині. Саме ці напрямки група має намір використовувати і зараз, після введення санкцій на нафтопродукти з росії.

Як повідомляв enkorr, на початку лютого в Україну надійшла партія дизельного пального виробництва США. У компанії «Укрпалетсистем» (UPG), яка імпортувала вказану партію, виробником нафтопродуктів виступила Marathon Petroleum Company.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти