У початок

«Укрзалізниця» закупить в «Укрнафти» 10 тис. т дизелю

«Укрзалізниця» 20 серпня провела четверту закупівлю дизпального через Prozorro Market, придбавши 10 тис. т ресурсу. Про це компанія повідомляє на своєму телеграм-каналі.

Переможцем стало ПАТ «Укрнафта», запропонувавши ціну 50 978 грн/т, що на 522 грн/т нижче від пропозиції найближчого конкурента – ТОВ «Укртранзитгаз».

У тендері також взяли участь ТОВ «АТ «Енерго Трейд» і ТОВ «Торговий дім «Сокар Україна».

Особливою вимогою тендеру є забарвлення пального для запобігання крадіжкам.

Згідно з повідомленням прес-служби «Укрзалізниці», раніше через Prozorro Market компанією було придбано 25 тис. т дизельного пального за ціною 50 498-52 900 грн/т, що з урахуванням індексів Platts на час обрання переможців відповідає цінам прямих контрактів з європейськими виробниками, з урахуванням усіх супутніх витрат на доставляння й митне оформлення.

Наприкінці липня у тендері державного перевізника на закупівлю 10 тис. т дизпального перемогла компанія «Сокар Україна» з ціною 52 900 грн/т, у червні — сумарно 15 тис. т — «Укрнафта» — з пропозиціями за 50 498-51 300 грн/т.

«Важливо, що ці два переможці на етапі їх реєстрації в електронному каталозі електронної системи закупівель пройшли кваліфікацію у ДУ «Професійні закупівлі» й гарантували, що їхня продукція не має російського, білоруського та іранського походження. В іншому разі компанії не були б допущені до торгів», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, УЗ оголосила тендер на закупівлю 10 тис. т дизелю 14 серпня. Тоді крайню розрахункову вартість ресурсу було встановлено на рівні 54 000 грн/т, коли, згідно з даними моніторингу Консалтингової групи «А-95», середньоринкова ціна на гуртові партії пального у день оголошення конкурсу становила 52 300 грн/т.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти