У початок

«Укрзалізниця» обрала постачальників 60 тис. т ДП

Також є російською мовою

АТ «Укрзалізниця» 30 листопада визначило переможців трьох тендерів на постачання 60 тис. т (по 20 тис. кожний) дизельного палива, які відбувалися за звичайною процедурою. Про це свідчать результати торгів у системі ProZorro.

Зокрема, переможцями було визнано компанії «ОККО Постач», «Альянс Енерго Трейд» та «Анвітрейд».

Усі три компанії запропонували постачити по 20 тис. т ресурсу за розрахунковою ціною 30 050 грн/т.

Це умовно та ціна, за якою постачальники готові постачити пальне на день аукціону. Вона на 4,5% нижча за середню великогуртову ціну ДП на 30 листопада, яка, за даними Консалтингової групи «А-95», становила 31 450 грн/т.

За розрахунками enkorr, так звана фіксована «брудна» маржа у всіх трьох постачальників, яка надалі автоматично приплюсовуватиметься до котирувань ДП за 10 днів до отримання рознарядки, становитиме 1 723 грн/т ($63/т).

До цієї «брудної» маржі, окрім чистого заробітку компаній, входять витрати на оплату премій за імпортними контрактами або закупівлі на внутрішньому ринку, витрати на доставку в Україну, страховку й інші витрати.

Згідно з тендерною документацією, кінцевим терміном постачання пального визначено 31 березня 2022 р..

Зазначимо, окрім переможців, у торгах брали участь компанії «Сокар Україна» й «Торум» (входить до орбіти «Трейд Коммодіті»).

«Уперше за багато років АТ «Укрзалізниця» вийшло на великий страховий запас пального, який дасть нам змогу якісно виконувати всі зобов'язання перед клієнтами й пасажирами», – прокоментував результат торгів член правління УЗ Орест Логунов.

За його словами, на початок листопада було 14 діб запасу пального, а на сьогодні – 17 діб, і цей показник компанія планує збільшити.

«Укрзалізниця» – найбільший споживач ДП в Україні. Річна потреба становить 300-350 тис. т.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти