У початок

«Укртранснафта» перерахувала в бюджет 10 млн грн за управління «трубою»

Управитель арештованим нафтопродуктопроводом «Самара–Західний напрямок» – АТ «Укртранснафта» – перерахував до Державного бюджету понад 10 млн грн чистих надходжень від управління активом. Про це повідомляється на офіційному сайті Агентства з розшуку й менеджменту активів (АРМА).

Як зазначено у повідомленні, ці надходження не враховують сплачених управителем податків й витрат на обслуговування й експлуатацію арештованого майна.

Крім того, за підсумками 2022 року «Укртранснафта» реалізувала реверсне постачання дизельного пального українською ділянкою нафтопроводу з Угорщини в Україну обсягом 114 тис. тонн.

Нагадаємо, 2021 року в управління АРМА передано частину магістрального нафтопродуктопроводу «Самара–Західний напрямок», яка знаходиться на території України.

Після початку повномасштабного вторгнення рф, зважаючи на неможливість відновлення експлуатації нафтопродуктопроводу в проєктному напрямку перекачування нафтопродуктів з республіки білорусь, а також необхідність забезпечення потреб ЗСУ в умовах війни, АТ «Укртранснафта» розпочало перекачування дизельного пального в реверсному напрямку роботи з території Угорщини на територію України.

«Використання трубопроводу в реверсному напрямку забезпечило змогу повноцінного управління активом, баланс на ринку нафтопродуктів, а також підвищило енергетичну незалежність держави в умовах воєнного стану», – зазначають в АРМА.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти