У початок

Збували фальсифікат на АЗС: правоохоронці викрили ділків на Миколаївщині (фото)

Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції у взаємодії з іншими правоохоронними органами викрили схему реалізації низькоякісного пального на Миколаївщині. Про це повідомляє преc-cлужба департаменту.

Як зазначається, налагодив незаконний продаж пального місцевий мешканець — директор мережі автозаправних станцій. До злочинної діяльності залучив спільників.

«Аби збільшити обсяги пального й прибутку, фігуранти на території АЗС додавали до пального різні хімічні присадки, газовий конденсат, лігроїнову фракцію, домішки та інші хімічні елементи. Як наслідок, отримували низькоякісний бензин», — йдеться у повідомленні.

Розбавлене пальне учасники злочинної групи реалізовували винятково за готівку через власні АЗС та іншим автозаправним станціям, перевізникам і фермерським господарствам на території Миколаївської й Одеської областей.

10 травня оперативники провели 26 санкціонованих обшуків у місцях проживання фігурантів, місцезнаходження фальсифікованого пального та АЗС. Вилучили понад 23 тонни дизпального і 9,5 тонн бензину, вантажні автомобілі, електронні носії інформації, гроші в іноземній та національній валюті загальною сумою понад 1,5 млн грн, чорнові записи.

Як повідомляв enkorr, 8 травня правоохоронці викрили розгалужену мережу з 8-ми автозаправних станцій, яка торгувала контрафактним пальним на території Миколаївської області.

Нагадаємо, Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував Державній податковій службі провести перевірки всіх об’єктів роздрібної торгівлі пальним, міні-НПЗ і компаній-покупців газоконденсату й розчинників.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти