У початок

«Укртатнафта» просить не забути знизити ПДВ на нафту

Також є російською мовою

ПАТ «Укртатнафта» повністю підтримує ініціативи президента України й Міністерства економіки щодо зниження податкового навантаження на нафтопродукти з метою зменшення роздрібних цін на бензин і дизельне пальне шляхом зменшення ПДВ до 7%. Про це йдеться у повідомленні прес-служби підприємства.

«Зменшення цін на нафтопродукти дуже важливе для українського споживача в умовах зростання світових цін на нафту вище 100 доларів США за барель і послаблення курсу національної валюти», — йдеться у повідомленні.

Тим часом там зазначають, що зниження ПДВ лише на бензин і дизельне пальне призведе до зменшення переробки нафти в Україні, бо стимулюватиме лише імпорт нафтопродуктів, зокрема з країни-агресора, й створить умови для вимивання оборотних коштів у вітчизняного виробника, що спричинить зменшення обсягів виробництва нафтопродуктів в Україні.

Зокрема, якщо ставка ПДВ на нафтову сировину 20%, а на нафтопродукти — 7%, це призведе до втрати НПЗ оборотних коштів і зменшення обсягів закупівлі нафти, зниження переробки, зростання собівартості українських нафтопродуктів і збільшить залежність України від постачання нафтопродуктів з РФ та Білорусі.

«З метою формування прозорого фіскального підходу і вирішення стратегічної мети зменшення цін для українського споживача слід встановити ставку ПДВ обсягом 7% на бензин, скраплений газ, дизельне пальне (коди 2710 12 49 12, 2710 19 43 00, 2711 13 97 00), а також на нафтову сировину за кодами УКТ ЗЕД 2709 00 90 00, 2709 00 10 00», – заявили в компанії.

ПАТ «Укртатнафта» ще раз зазначає, що за необхідності повністю забезпечить потреби української економіки в бензинах, а також здатне вдвічі наростити обсяги виробництва дизпалива, скрапленого газу, авіаційного пального й бітумів.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський анонсував зниження ПДВ на пальне. При цьому на скільки буде знижено ПДВ, він не уточнив. За інформацією enkorr, розглядався варіант зниження із 20% до 7%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти