У початок

«Укртатнафта» відкрила бітумний сезон

Також є російською мовою

ПАТ «Укртатнафта» (Кременчуцький НПЗ) почало приймати заявки від покупців на відвантаження дорожнього бітуму марки 70/100 з постачанням автотранспортом, випливає зі щоденного моніторингу Консалтингової групи «А-95».

Ціну ресурсу сформовано на рівні 15 500 грн/т.

У поточному році бітумний сезон розпочався того ж дня, що й торік. Нагадаємо, у 2020 р. реалізація бітуму «Укртатнафтою» також стартувала 26 лютого.

Як повідомляв enkorr, у 2020 р. Кременчуцький НПЗ збільшив виробництво бітуму на 53,1% – з 219 тис. т у 2019 р. до 329 тис. т у 2020 р., охопивши майже третину ринку. Загалом обсяг ринку бітумів у 2020 р. склав рекордні 1 188,4 тис. т, збільшившись за рік на 84,6%.

Раніше головний технолог ПАТ «Укртатнафта» Юрій Голич заявив, що завод розпочав реалізацію програми модернізації бітумної установки для збільшення продуктивності й підвищення якості продукту.

Зокрема, заплановано забезпечити автоматичне регулювання тиску в колонах окислення, щоб більш точно регулювати якість бітуму, підключити в роботу теплообмінник, що дасть змогу максимально утилізувати тепло потоку і знизити температуру бітуму в спекотні періоди року.

За його словами, у планах компанії збільшити виробництво бітуму в поточному році до 400 тис. т.

Нагадаємо, розмір ринку бітуму безпосередньо залежить від розміру державного фінансування програм будівництва і ремонту доріг. У 2021 році на будівництво й ремонт доріг в Україні буде виділено 81,3 млрд грн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти