У початок

«Укртатнафта» нарощує перероблення нафти й відвантаження бітуму

Також є російською мовою

Найбільший український НПЗ «Укртатнафта» 30 червня наростив перероблення нафти до 10,5 тис. т на добу, в зв'язку з чим очікується збільшення вироблення всієї лінійки нафтопродуктів. Про це enkorr повідомив представник НПЗ.

«Від ринку є заявка на збільшені обсяги бензину. Вирішили довантажитись до 10,5 тис. т сировиною, протестуємо можливості наших «первинок», – повідомив топ-менеджер заводу, який побажав не називати свого імені.

Паралельно завод нарощує відвантаження бітуму.

«Учора відвантажили 1 800 т на добу, це наш рекордний обсяг, який ми робили і торік», – розповів співрозмовник.

За його словами, крім поточного вироблення обсягом 1400-1500 т, завод вивантажує і накопичені раніше обсяги, яких накопичилося близько 8 000 т.

За даними enkorr, збільшення відвантажень бітуму пов'язано з відновленням повноцінного бюджетного фінансування, брак якого відзначали трейдери на початку червня. Це призвело до серйозних фінансових розривів.

Попит на бензин у червні-липні пов'язаний із ремонтними роботами на Мозирському НПЗ, а також зі зниженням перероблення нафти на НПЗ «Нафтан». У травні «Укртатнафта» заявила, що зможе повністю забезпечити український ринок бензинами в разі припинення їх постачань з Білорусі. На заводі також відзначили, що збільшення виробництва бензинів в Україні призведе до відповідного збільшення виробництва дизельного пального й скрапленого газу.

У 2021 році «Укртатнафта» планує наростити перероблення нафти до 3,5 млн т (9,6 тис. т на добу). Згідно з даними НПЗ, у разі створення сприятливих ринкових умов, зокрема коригування податкових ставок на скраплений газ і бензин, підприємство може наростити перероблення нафти до 7 млн ​​т на рік. Однак у першому півріччі поточного року підприємство зберігає торішній темп, відзначаючи насиченість ринку імпортом бензину і дизпального.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти