У початок

«Укртатнафта» модернізує бітумну установку

Також є російською мовою

Кременчуцький НПЗ «Укртатнафта» розпочав реалізацію програми модернізації бітумної установки для збільшення продуктивності й підвищення якості продукту. Про це під час онлайн-семінару «Бітум: технології та постачання» повідомив головний технолог ПАТ «Укртатнафта» Юрій Голич.

«Заплановано забезпечити автоматичне регулювання в колонах окислення, щоб більш точно регулювати якість бітуму. А також підключити теплообмінник в роботу на лінії сировинного продукту, що дасть змогу максимально утилізувати теплопотік і знизити температуру бітуму в спекотні періоди року», – розповів технолог.

Він додав, що в планах компанії – встановити поточний аналізатор в'язкості на лінії гудрону, який дасть змогу ще більше посилити контроль якості продукту, що випускається.

«Також на установці планується монтаж і підключення погружного конденсатора-холодильника, завдання якого – знімати тепло гарячого бітуму і виробляти пар, який можна використовувати для роботи бітумних насосів», – розповів він.

Крім цього, завод займається розширенням парку зберігання бітумів за рахунок технічного переоснащення резервуарів для масел. Ведеться монтаж змійовиків усередині цих резервуарів для того, щоб була змога підігріву бітуму.

«Таким чином, ми зможемо, по-перше, збільшити виробництво бітуму у весняний період і не виробляти той же самий мазут», – підкреслив він.

Як повідомляв enkorr, «Укртатнафта» планує збільшити виробництво бітуму наступного року до 400 тис. т. При цьому за 11 місяців поточного року завод виробив 343 тис. тонн.

Довідка enkorr

«Укртатнафта» володіє найбільшим НПЗ в Кременчуці. З 2019 року компанія є активним учасником гуртового ринку, здійснюючи імпорт нафтопродуктів і скрапленого газу через Одеський порт. У 2021 році компанія планує наростити перероблення нафти до 4,5 млн т, отримавши додатково понад 1 млн т світлих нафтопродуктів. У 2020 році завод встановив рекорд виробництва бітумів – понад 300 тис. т.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти