У початок

«Укрнафтобуріння» втричі збільшило обсяг газу в підземних сховищах

Міжнародна аудиторська компанія Crowe Erfolg провела аудит діяльності ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» за 2023 рік і виявила покращення ефективності роботи підприємства після того, як корпоративні права було передано під управління ПАТ «Укрнафта».

Зокрема середньодобовий видобуток природного газу зріс з 1,262 млн кубометрів до 1,560 млн кубометрів.

Обсяги газу в підземних сховищах збільшилися з 74,6 млн кубометрів у липні до 159,3 млн кубометрів у вересні й 243,8 млн кубометрів на кінець 2023 року. Тобто, загалом відбулося зростання в 3,2 раза.

Середньодобовий видобуток вуглеводнів — конденсату, нафти й конденсату легких вуглеводнів — зріс зі 124-х до 164 тонн.

Нарешті, чистий прибуток «Укрнафтобуріння» з 1 січня до 12 липня 2023 року становив 186 млн грн, а вже після передачі в управління з 12 липня до 31 грудня 2023-го компанія отримала прибуток обсягом 831 млн грн.

Нагадаємо, у травні 2023 року уряд погодився з пропозицією Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) щодо передачі в управління ПАТ «Укрнафта» корпоративних прав ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння». У липні 2023 року «Укрнафта» призначила новий менеджмент на ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» й розпочала управління видобувною компанією, яка здійснювала розробку Сахалінського родовища.

Та вже у листопаді за поданням Держгеонадр Шостий апеляційний адміністративний суд анулював спецдозвіл компанії на видобуток. Наразі «Укрнафтобуріння» докладає всіх зусиль у судовому порядку, щоб відновити видобуток на Сахалінському родовищі й забезпечити країну ресурсом для проходження наступного опалювального сезону.

 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти