У початок

«Укрнафтобуріння» оскаржить рішення про арешт його корпоративних прав

ПрАТ «Укрнафтобуріння» («УНБ») оскаржить рішення про арешт і передачу в управління Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА) корпоративних прав компанії.

«Акціонери та топменеджери «УНБ» не розуміють підстав для подібних рішень, а також причин, з яких ці рішення було прийнято без участі компанії. Керівництво вважає ці дії неправомірними і розцінює їх як спробу заволодіти активами приватного бізнесу. Компанія вже звернулася до відповідних судових інстанцій і подала апеляцію», — йдеться у заяві компанії у середу ввечері.

Керівництво компанії наполягає на повноцінному судовому розгляді з метою встановлення всіх фактів і прийняття справедливих обґрунтованих рішень.

При цьому акціонери й керівництво компанії дізналися про судові рішення лише 17 квітня з відкритих джерел, тоді як Печерський суд наклав арешт на корпоративні права 7 квітня, а 11 квітня ухвалив рішення про їх передачу АРМА.

В «УНБ» зазначають, що завдяки широкомасштабній програмі розробки за період із 2010 по 2022 роки в Сахалінське родовище інвестовано понад 6 млрд грн, пробурено близько 20 нових свердловин, здійснено понад 50 капітальних ремонтів свердловин, сплачено до бюджету близько 24 млрд грн, видобуток газу становив понад 6 млрд куб. м. Як результат, коефіцієнт співвідношення видобутку до запасів в «УНБ» є одним із найвищих у країні.

Станом на 19 квітня в управлінні «УНБ» не було жодних змін, компанія провадить звичайну господарську діяльність, продовжує реалізацію інвестиційних проєктів, спрямованих на подальшу ефективну розробку Сахалінського родовища.

«У підземному сховищі перебуває понад 160 млн куб. м газу, а на рахунках – близько 1,2 млрд грн коштів, більшу частину з яких буде спрямовано на виконання поточних податкових зобов'язань і фінансування капітальних інвестицій», — уточнюється у повідомленні.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 7 квітня 2023 року заарештував корпоративні права ПрАТ «Укрнафтобуріння», а 11 квітня ухвалив передати їх до управління Агентства з розшуку та менеджменту активів.

Згідно з оприлюдненим рішенням, зокрема заарештовано 44,989% частку Deripon Commercial Ltd (Кіпр) в «Укрнафтобурінні», 22,4996% Ariana Business Limited (Великобританія), 22,4996% Ares Systems Ltd (Великобританія) і 10% JKX Ukraine (Нідерланди).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти