У початок

Пакистан придбав першу партію російської нафти зі знижкою

Пакистан зробив своє перше замовлення на російську сиру нафту за зниженими цінами згідно з новою угодою, укладеною між Ісламабадом і москвою. Як передає «Укрінформ», про це повідомляє агенція Reuters.

Зазначається, що один вантаж, за новою угодою, буде доставлено до порту «Карачі» вже у травні.

Угода з Пакистаном дає москві нові можливості для збуту її сирої нафти, додаючи до зростаючих продажів російської нафти в Індію й Китай, оскільки кремль переспрямовує обсяги із західних ринків, де його нафту було заборонено після початку повномаштабного вторгнення в Україну.

Знижена ціна на нафту дає необхідний перепочинок для Пакистану, який зіткнувся з кризою платіжного балансу і проблемою критично низьких валютних резервів. Імпорт енергоносіїв наразі становить більшу частину зовнішніх платежів країни.

Угода передбачає, що Пакистан купуватиме лише сиру нафту, а не очищене паливо, причому очікується, що імпорт досягне 100 тис. барелів на день (б/д), якщо перша транзакція пройде без проблем, повідомив Reuters міністр нафти в пакистанському уряді Мусадік Малік.

«Наші замовлення є, ми вже їх розмістили», — сказав урядовець, підтверджуючи інформацію джерела агенції про те, що Пакистан купуватиме лише сировину, а не готові нафтопродукти.

Як відомо, західні санкції й обмеження ціни на морську російську нафту після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну обмежили коло покупців для постачань з рф.

Утім, щонайменше дві компанії з Індії й ОАЕ допомагають москві обходити західні нафтові санкції за допомогою тіньового флоту танкерів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти