У початок

«Укрнафта» за І півріччя сплатила 12,3 млрд грн податків

ПАТ «Укрнафта» за січень-червень 2023 року перерахувало 12,32 млрд грн податків у бюджети всіх рівнів. Про це повідомляє директор компанії Сергій Корецький на своїй сторінці в мережі Facebook.

При цьому, як зазначив топменеджер, за другий квартал 2023 року до бюджету було перераховано 2,077 млрд грн податку на прибуток, за перший квартал цей показник склав 1,187 млрд грн.

«Вчасно і повною мірою сплачені податки допомагають країні: ці кошти йдуть на забезпечення потреб військових, медиків, учителів», — зазначив Корецький.

Як повідомляв enkorr, за перше півріччя 2023 року ПАТ «Укрнафта» отримало 12 млрд грн чистого прибутку. Перший квартал 2023 року «Укрнафта» завершила з чистим прибутком обсягом 4,3 млрд грн.

Згідно з фінансовим планом, затвердженим урядом у травні, підприємство розраховувало отримати 12 млрд грн чистого прибутку за весь 2023 рік.

Нагадаємо, на початку листопада 2022 року влада України на основі закону «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану», а також низки наказів Верховного головнокомандувача ЗСУ прийняла рішення про примусове відчуження у власність держави акцій кількох стратегічно важливих підприємства, серед яких — ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта», які раніше контролювала група «Приват» та інші приватні акціонери.

7 листопада Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила це рішення.

Після цього у ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта» було змінено склад наглядових рад. Згодом керівником «Укрнафти» й «Укртатнафти» було призначено Сергія Корецького.

Нагадаємо, група ОККО сумарно за січень-червень 2023 року перерахувала у державні бюджети й фонди 6,208 млрд грн податків і зборів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти