У початок

«Укрнафта» впроваджує стандарти The American Petroleum Institute

Завдяки впровадженню ПАТ «Укрнафта» стандартів The American Petroleum Institute у своїй діяльності на 150 свердловинах компанії буде встановлено сучасні насоси. Про це компанія повідомляє на своєму сайті.

Як зазначають у прес-службі «Укрнафти», до 2023 року компанія керувалася застарілими, ще радянськими стандартами роботи, що впливало на абсолютно всі бізнесові й технологічні процеси й не дозволяло розвиватися бажаними темпами.

«Зараз це змінюється: було підписано меморандум з The American Petroleum Institute, почалися закупівлі сучасного обладнання для видобутку, сервісу та інтенсифікації: лише цього року сучасні насоси Oil Dynamics, Baker Hughes та Alkhorayef Petroleum буде встановлено на 150 свердловинах компанії», – кажуть у компанії, додаючи, що база всіх процесів – саме впровадження стандартів, бо це норми і правила, за якими працює індустрія в усьому цивілізованому світі.

Перший важливий крок у цьому напрямі вже зроблено: підписано угоду з The American Petroleum Institute щодо отримання й перекладу галузевих стандартів. Першочергово визначено 314 стандартів від API – 20 із них стосуються буріння, розвідки, видобутку й інтенсифікації – їх уже отримано й розпочато переклад.

Як пояснюють в «Укрнафті», для забезпечення максимальної фаховості залучено спеціалістів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Після перекладу кожен стандарт буде прийнято й упроваджено у бізнес-процеси, розпочнеться навчання співробітників й запрацює система моніторингу відповідності.

«The American Petroleum Institute з 1924 року визначає й підтримує стандарти світової нафтогазової промисловості. Це правила роботи, написані з урахуванням столітнього досвіду й сучасних трендів, які підвищують безпеку, знижують витрати, скорочують кількість відходів й забезпечують якість кінцевого продукту», – кажуть у компанії, додаючи, що це дасть змогу залучити напрацьований світовий досвід у її роботу.

Окрім того, це будуть перші стандарти API, доступні українською мовою, і саме «Укрнафта» стане їх провайдером в Україні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти