У початок

«Укрнафта» виділила 50 млн грн на закупівлю наземних роботів для війська

ПАТ «Укрнафта» виділило 50 млн грн на закупівлю роботів для ЗСУ. Про це компанія повідомляє на своєму сайті.

«Укрнафта» долучилася до першого збору платформи UNITED24 на наземні роботизовані комплекси. Вклад компанії становить 50 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, збір проводять для того, щоб закупити для Сил оборони три типи роботів.

«Бойові роботи – «Шабля М2», «Лють», Moroz і D-11 – створено для дистанційного виконання бойових завдань: штурму, оборони, спостереження, розвідки. Роботизовані комплекси озброєні кулеметами калібру 7,62 мм й 12,7 мм і можуть уражати цілі на відстані до 2 км», – пояснюють в «Укрнафті».

Платформи-камікадзе й заміновувачі – Ratel S і ARK-1 – призначено для знищення, наприклад, ворожої бронетехніки. Вони можуть нести протитанкові міни або інше корисне навантаження зі швидкістю до 25 км/год, а також дистанційно мінувати позиції й логістичні шляхи ворога.

«Компанія «Укрнафта» виділила кошти на третю категорію. Це логісти – «Воля-Е», Ratel H, Termit, «Рись PRO», КНЛР-Е, Sirko-S1 – універсальні робочі конячки, здатні перевозити до 600 кг. Вони евакуюють поранених, возять провізію й боєприпаси, стають платформами для засобів РЕБ тощо, – зазначив директор «Укрнафти» Сергій Корецький. – Сподіваюсь, сучасна техніка дозволить зберегти життя людей на полі бою і допоможе нашим героям».

Як писав enkorr раніше, у травні ц.р. «Укрнафта» профінансувала придбання 8 мінометів для десантних військ, а в березні – закупила техніки для армії на 62,6 млн грн, а потім придбала для фронту 79 пікапів на 71 млн грн.

Видання також повідомляло, що у січні «Укрнафта» закупила для фронту техніки на 33,4 млн грн, у лютому – придбала для армії БпЛА на 52 млн грн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти