У початок

«Укрнафта» і «Укргазвидобування» працюватимуть разом задля збільшення видобутку

ПАТ «Укрнафта» (50% + 1 акція належать НАК «Нафтогаз України») і АТ «Укргазвидобування» (входить до групи «Нафтогаз») розпочали вивчення можливостей для спільного видобутку нафти й газу на низці ліцензійних ділянок, де власником дозволів на видобуток є одна компанія, а свердловини належать іншій.

Цьому питанню було присвячено робочу зустріч керівника «Укрнафти» Сергія Корецького і керівника «Укргазвидобування» Олега Толмачова, повідомляє прес-служба «Укрнафти».

Наразі компанії проводять консультації щодо ліцензійних ділянок, на яких можливо розгорнути цей проєкт, а також аналізують необхідні технічні й регуляторні питання для переходу до практичної роботи.

«Синергія співпраці двох державних видобувних компаній дасть змогу вивести з бездії низку свердловин і відновити на них видобуток вуглеводнів, – зазначив Сергій Корецький. – Мета зустрічі – визначити чіткий план дій для спільної роботи, спільного розвитку, спільного використання потужностей».

Окрім зазначеного проєкту, «Укргазвидобування» й «Укрнафта» також розглядають співпрацю на інших напрямах. Зокрема спільного використання наземної інфраструктури й обміну геологічними даними на суміжних ліцензійних ділянках. Більше того, компанії розпочали обговорення потенційної спільної розвідки й розробки родовищ нафти і газу.

«Наші компанії мають величезний потенціал для співпраці, який ми, нарешті, починаємо реалізовувати. Ми маємо надію, що така робота вже скоро матеріалізуються у додаткові кубометри газу і тонни нафти, ставши ще однією складовою для досягнення нашої мети – повної відмови від імпорту енергоносіїв», – сказав Олег Толмачов.

Нагадаємо, «Укрнафта» планує розпочати відновлювати видобуток нафти на свердловинах, які зараз не працюють і де це буде можливо.

Зокрема, є 1 200 свердловин, які розташовано на ліцензійних ділянках інших підприємств, але належать «Укрнафті», й ще 4 300 ліквідованих і тих, які перебувають у бездії.

За консолідованою оцінкою профільних спеціалістів компанії, приблизно 10% із них можна відновити, виходячи з сучасних технологічних можливостей відновлення і капітальних ремонтів, що і дасть приріст у щонайменше 500 свердловин впродовж наступних кількох років.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти