У початок

«Укрнафта» розпочинає будівництво двох нових свердловин

ПАТ «Укрнафта» розпочало підготовчі роботи для буріння двох нових свердловин у Львівській області. Про це повідомляє директор компанії Сергій Корецький на своїй сторінці в мережі Facebook.

«Уже готується майданчик для буріння свердловин №32 і №34 на Верхньомасловецькому родовищі у Львівській області. Обидві свердловини похилоскеровані, обидві плануються як розвідувально-експлуатаційні», – йдеться у повідомленні.

Як зазначає Корецький, свердловина №32 має розкрити стрийські відклади. Згідно з побудованою цифровою 3D-геологічною та гідродинамічною моделлю родовища поточні видобувні запаси нафти на продуктивних горизонтах стрийської світи становлять 1,121 млн тонн.

Глибина цієї свердловини – 1 250 метрів. Початковий дебіт очікується в 42,5 тонни нафти на добу.

Свердловину №34, зі слів очільника «Укрнафти», буде пробурено глибше, до менілітових відкладів. Поточні видобувні запаси нафти на продуктивних горизонтах менілітової світи становлять 464 тис. тонн. Після відпрацювання свердловиною дренованих запасів менілітових відкладів її буде переведено на вищезалягаючі горизонти стрийських відкладів.

Згідно з планами, глибина цієї свердловини – 1 550 метрів, початковий дебіт – 30,1 тонн на добу.

«Об'єкти для «Укрнафти» будуватиме обраний через прозору процедуру закупівлі підрядник з досвідом роботи на заході України – ТОВ «Бурова компанія «Горизонти», – пояснив Сергій Корецький, додавши що всі роботи буде виконано «під ключ». 

Як повідомляв enkorr раніше, останнім часом ПАТ «Укрнафта» проводила підготовчі роботи до буріння чергової свердловини — №150 Великобубнівського родовища, а також буріння нафтової свердловини №105 на Верхньомасловецькому родовищі у Львівській області.

Нагадаємо, «Укрнафта» 2023 року планує збільшити видобуток нафти на 5,8% (на 0,077 млн т) порівняно з минулим роком — до 1,447 млн т, газу — на 0,3% (на 0,003 млн куб. м), до 1 04 млрд куб. м.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти