У початок

«Укрнафта» розпочала буріння нової свердловини на Львівщині

ПАТ «Укрнафта» проводить буріння нафтової свердловини №105 на Верхньомасловецькому родовищі у Львівській області. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

«Роботи розпочались із випередженням графіку і на сьогодні пройдено майже половину шляху — із запланованих 2213 м свердловина вже пробурена на 1084 м», — зазначається у повідомленні.

Ввести її в експлуатацію планують у серпні 2023 року. Очікуваний початковий дебіт нафти — 24,3 т на добу.

Вартість будівництва становить 105 млн грн, термін окупності — від 2 до 2,6 років. Прогнозують, що свердловина працюватиме мінімум 15 років.

Загалом на Верхньомасловецькому родовищі збудують чотири нові свердловини у поточному році і ще п’ять — 2024 року, як похилоскеровані, так і горизонтальні.

«Мета «Укрнафти» — досягти енергетичної незалежності України щодо вуглеводнів. Маємо видобувати власний ресурс, щоб забезпечити внутрішнє споживання критичних для економіки галузей», — наголосили в компанії.

Нагадаємо, на конференції Petroleum Ukraine 2023 віцепрезидент із питань корпоративної стратегії й розвитку ПАТ «Укрнафта» Денис Кудін заявив про необхідність нарощування видобутку нафти підприємством удвічі до 2027 року.

Як повідомлялося, за результатами січня-квітня 2023 року «Укрнафта» заробила близько 7 млрд грн чистого прибутку.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти