У початок

«Укрнафта» готується до буріння нової нафтової свердловини (фото)

ПАТ «Укрнафта» проводить підготовчі роботи до буріння чергової свердловини — №150 Великобубнівського родовища. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор компанії Сергій Корецький.

«Йдемо з випередженням наміченого графіка. За затвердженими показниками монтувати бурове обладнання мали почати в серпні. Та вже станом на кінець липня здійснено 20% монтажу. І це при тому, що верстат багато років не працював, і наразі спеціалісти компанії, по суті, здійснюють майже первинний монтаж», — зазначив топменеджер.

З його слів, бурова команда і закупівельники проводять серйозну роботу: закуповують тисячі позицій периферійного обладнання, від електродів до комплектуючих бурових насосів.

«Усі тендери відкрито оголошуються на майданчику «Прозорро», тому запрошуємо постачальників до участі», — написав він.

Безпосередньо початок буріння — за допомогою власного верстата — заплановано на 17 вересня. Запустити свердловину у промисловий видобуток планується наприкінці грудня.

«За прогнозами, нова горизонтальна свердловина дасть початковий дебіт 87 тонн нафти на добу», — додав очільник «Укрнафти».

Нагадаємо, «Укрнафта» 2023 року планує збільшити видобуток нафти на 5,8% (на 0,077 млн т) порівняно з минулим роком — до 1,447 млн т, газу — на 0,3% (на 0,003 млн куб. м), до 1 04 млрд куб. м.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти