У початок

«Нафтогаз» отримав згоду інвесторів на реструктуризацію євробондів

«Нафтогаз України» отримав згоду інвесторів на реструктуризацію євробондів із термінами погашення в липні 2022 року та в листопаді 2026 року.

Згідно з повідомленням компанії на біржі, у разі облігацій-2022 кворум на зборах становив 87,72%, кількість голосів «за» – 100%, облігацій-2026 – відповідно 91,33% та 99,72%, передає «Інтерфакс-Україна».

«Таким чином надзвичайні резолюції для облігацій 2022 року і облігацій 2026 року були прийняті. Емітент і позичальник тепер просуватиме реалізацію пропозицій», – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що емітент, на запит позичальника, опублікує додаткове оголошення після здійснення угоди.

«Я хотів би подякувати всім власникам облігацій «Нафтогазу», які підтримали наші зусилля у розв’язанні проблеми дефолту щодо них. Це дозволить компанії нормалізувати ситуацію на ринках капіталу і більш тісно взаємодіяти, зокрема з міжнародними фінансовими установами, які не могли надати підтримку до прийняття такого рішення», – наводяться в повідомленні слова голови НАК «Нафтогаз» Олексія Чернишова.

При цьому він зазначив, що «Нафтогаз», як і раніше, має твердий намір обслуговувати свій обов'язок і виконувати свої зобов'язання, зокрема щодо реформи корпоративного управління, а також інвестиційні плани, попри надзвичайно складні обставини.

Наприкінці травня 2023 року «Нафтогаз України» заявив про домовленості з інвесторами до кінця липня реструктуризувати два дефолтні випуски єврооблігацій: на $375 млн із погашенням у липні 2022 року й $500 млн із погашенням у листопаді 2026 року, погодившись на деяке покращення умов для власників цих паперів проти пропозиції від 10 березня.

Кабінет міністрів розпорядженням №554-р від 24 червня 2023 року погодив умови реструктуризації єврооблігацій «Нафтогазу».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти