У початок

«Укрнафта» повністю погасила податкову заборгованість

«Укрнафта» повністю погасила податкову заборгованість, сформувавши майже 3% надходжень до зведеного державного бюджету. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Зокрема йдеться про сплату 6,9 млрд грн податків до державного бюджету. Ця сума становить близько 2,7% надходжень до зведеного державного бюджету (платежів, що контролюються ДПС), які в 1 кварталі 2023 року становили 253,2 млрд грн.

«Ми повністю погасили заборгованість зі сплати податків і системно сплачуємо поточні платежі. На сьогодні «Укрнафта» не має прострочених зобов'язань перед податковою», — каже директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький.

Як повідомляв enkorr, «Укрнафта» завершила перший квартал 2023 року з чистим прибутком обсягом 4,3 млрд грн.

Нагадаємо, на початку листопада 2022 року влада України на основі закону «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану», а також низки наказів Верховного головнокомандувача ЗСУ прийняла рішення про примусове відчуження у власність держави акцій кількох стратегічно важливих підприємства, серед яких — ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта», які раніше контролювала група «Приват» та інші приватні акціонери.

7 листопада Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила це рішення.

Після цього у ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта» було змінено склад наглядових рад. Згодом керівником «Укрнафти» й «Укртатнафти» було призначено Сергія Корецького.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти