У початок

«Укргазвидобування» запустило нову ДКС на заході України

АТ «Укргазвидобування» запустило в роботу нову дожимну компресорну станцію (ДКС), здатну готувати для передачі в газотранспортну систему 16,5% газу, що видобуває компанія, на заході України. Про це повідомляється в прес-релізі НАК «Нафтогаз України» у вівторок, передає «Інтерфакс-Україна».

Нова ДКС допоможе видобувати більше газу, забезпечити надійну роботу всього комплексу з безперебійного постачання палива в опалювальний сезон, а також покращити якість газу, зазначено у документі.

«Цього найскладнішого опалювального сезону в історії України є критично важливим завданням для нас — забезпечити для українців більше газу й більш надійні постачання. Замість цієї ДКС раніше використовувалася станція, побудована ще за радянських часів. Вона була неефективна і ненадійна», — цитується у прес-релізі голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко під час церемонії відкриття об'єкту 1 серпня.

За інформацією «Нафтогазу», газ на ДКС надходитиме з більш ніж двох десятків свердловин, при цьому робота нової станції дасть змогу отримувати додатковий газ за рахунок мінімізації технологічних втрат.

Крім того, очищення газу на ДКС проводитиметься відповідно до міжнародних стандартів, закріплених у новому Кодексі газотранспортної системи України.

«Ми розпочинали роботи задовго до повномасштабної війни, а закінчувати довелося у її розпал. Наш колектив продовжуватиме боротися за кожен кубометр українського газу, щоб мінімізувати втрати від війни», — сказав в.о. гендиректора АТ «Укргазвидобування» Олександр Романюк.

Як пояснили в НАК, компанія для мінімізації скорочення видобутку, яке відбулося через військові дії на території України, продовжує буріння нових свердловин і виконання сервісних операцій з інтенсифікації видобутку у безпечних регіонах. Зокрема, 1 серпня розпочато буріння нової розвідувальної свердловини на заході України. У разі її успішного буріння очікуваний приріст запасів вуглеводнів становитиме 150 млн куб. м газу.

«Через війну нам ще важливіше забезпечити збільшення видобутку там, де це можливо, там, де не тривають активні бойові дії, й забезпечити надійність роботи всієї системи. Тому навіть під час війни критично необхідно реалізовувати такі проєкти», — наголосив Вітренко.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти