У початок

Україна виділила $50 млн на зниження ставки страхування суден від військових ризиків

Україна спільно з урядом Великої Британії й 14 британськими страховими компаніями успішно створила механізм спеціального страхування суден, які використовують український морський коридор, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у середу.

«Уряд уже виділив кошти, які будуть гарантією відшкодування можливої шкоди. До механізму залучено Експортно-кредитне агентство, державні «Укргазбанк», «Укрексімбанк» і пул із 14-ти страхувальників», – написав прем'єр у телеграм-каналі, коментуючи прийняте напередодні рішення Кабінету міністрів, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Перший віце-прем'єр–міністр економіки Юлія Свириденко уточнила, що страхування суден стало можливим завдяки співпраці з британськими компаніями у сфері перестрахування – Marsh McLennan та андеррайтерами Lloyd's of London і запуску механізму Unity Facility. Загальний обсяг покриття за цією програмою становить $50 млн.

З її слів, новий механізм дозволить здешевити вартість страхування зерна приблизно на 2,5% від вартості страхового тарифу, що дасть змогу зернотрейдерам економити близько 100-140 грн на одній тонні вантажу.

Загалом запровадження нового механізму страхування принесе додатково 4 млрд грн сільськогосподарським товаровиробникам, вважають у Мінекономіки.

Як повідомлялося, на початку жовтня стало відомо про розробку британським страховим і перестрахувальним брокером Miller у партнерстві з британською морською технологічною компанією Clearwater Dynamics (CWD) й урядом України систему страхування військових ризиків, що охоплює страхування вантажів і суден під час постачання зерна через три порти: «Чорноморськ», «Одеса» і «Південний».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти