У початок

Єгипет може відновити експорт СПГ у грудні чи січні

Очікується, що Єгипет відновить експорт скрапленого природного газу (СПГ) у грудні або січні, оскільки взимку внутрішній попит знижується, й країна отримує більше газу з Ізраїлю, заявив керівник італійської ENI.

«Споживання в Єгипті скорочується, і ми очікуємо, що до грудня, можливо, січня, експорт (СПГ) може відновитися», — сказав журналістам Крістіан Синьоретто, директор глобального портфеля газу та СПГ ENI в кулуарах галузевої конференції в Лондоні.

Згідно з даними Reuters, торік Єгипет спрямував 80% свого експорту СПГ в Європу, оскільки континент намагався замінити російський трубопровідний газ після повномасштабного вторгнення москви в Україну.

Однак цього року експорт СПГ був нижчим, оскільки високий внутрішній попит улітку призвів до дуже низького або нульового експорту СПГ у травні-вересні

Експорт також постраждав через скорочення імпорту з Ізраїлю внаслідок війни між Ізраїлем і ХАМАС, який змусив Ізраїль звернутися до Chevron із проханням закрити газове родовище Тамар і призупинити експорт через підводний трубопровід EMG.

Chevron повідомила 13 листопада, що відновила постачання природного газу з морського родовища Тамар через місяць після припинення роботи.

Очікується, що родовище буде виведено на повну потужність протягом кількох днів, повідомили Reuters джерела в галузі. Близько 20% газу зазвичай надходить у сусідні Єгипет і Йорданію.

«Але ми віримо, що Єгипет зможе відновити експорт СПГ, навіть якщо Tamar не повернеться до повного виробництва», — сказав Синьоретто.

Єгипет, найбільш густонаселена арабська країна, стикається зі зростаючим попитом на газ з боку свого 105-мільйонного населення, оскільки він зіткнувся з відключеннями електроенергії, які почалися влітку і тривали до жовтня, тому що спека підвищила попит на охолодження.

Узимку попит зазвичай нижчий, оскільки більшість зимових місяців у країні зазвичай тепла погода.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти