У початок

Україні й росії вигідно зберегти транзит газу через Суджу – Bloomberg

Україна й рф збираються постачати газ у Європу через станцію в Суджі, попри бої в курській області поблизу транзитного пункту. Про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на агентство Bloomberg.

Зазначається, що москва й Київ мають фінансовий стимул зберегти постачання газу. Для України транзит палива забезпечує життєво важливі кошти для економіки, зруйнованої війною, – близько $1 млрд, тоді як європейські держави залишаються одними із найбільших покупців російського газу.

Обидві сторони не мають наміру зупиняти потоки через газозабірну станцію «Суджа» в курській області росії.

У повідомленні стверджується, що Україна прагне, щоб її вважали надійним партнером Європи, сподіваючись, що трейдери регіону більше використовуватимуть її величезні газові сховища.

Будь-яке випадкове пошкодження ключової інфраструктури на газоприймальній станції може зупинити постачання.

Повідомляється, що тоді як більшість Європи шукала альтернативи російському трубопровідному газу після повномасштабного вторгнення росії в Україну, такі країни, як Австрія, Словаччина й Молдова, продовжують імпортувати продукцію «газпрому» через Україну.

Нагадаємо, станом на вівторок 13 серпня заявка на транзит російського газу через територію України збільшилася на 7% порівняно з номінацією на 12 серпня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти