У початок

Amic відзвітувала про сплату податків за I півріччя

У першому півріччі 2024 року австрійська мережа АЗК Amic Energy в Україні (ПІІ «АМІК Україна») сплатила майже 1,2 млрд грн податків до бюджетів усіх рівнів, повідомила прес-служба мережі.

Зокрема 1,19 млрд грн було сплачено у вигляді податків при імпорті нафтопродуктів, а ще 174 млн грн становили податкові зобов’язання від операційної діяльності. При цьому, як зазначається, порівняно з аналогічним періодом 2023 року загальна сума сплачених податків зросла майже втричі.

Податкове навантаження на АЗК Amic Energy у ІІ кварталі 2024 року становило 1,97 грн з кожного проданого літра пального.

У компанії додали, що за результатами І-го півріччя сплата збору на обов'язкове державне пенсійне страхування, податку на доходи фізичних осіб і військового збору становила 92,15 млн грн, що на 19% більше, ніж у першому півріччі минулого року.

«Сплата податків – це не просто виконання обов'язків перед державою, це фінансування обороноздатності держави, особливо в цей складний час», — заявили у прес-службі компанії.

Там також зазначили, що за перше півріччя 2024 року компанія надала більше ніж 25 млн грн на допомогу постраждалим територіям України та підтримку ЗСУ. А саме забезпечуючи військо дронами DJI MAVIC 3 у рамках ініціативи «MAVIC від AMIC» та у межах ініціативи «Незламна кава» обладнанням в укриття й медичні заклади Херсонської, Запорізької й Донецької областей.

З початку повномасштабного вторгнення ПІІ «Амік Україна» забезпечило підтримку уряду й українцям на загальну суму 112 млн гривень (станом на 30 червня 2024 року).

Нагадаємо, раніше Консалтингова група «А-95» провела дослідження рівня сплати операційних податків 2023 року найбільшими автозаправними мережами України у розрахунку на один літр реалізованого пального.

Згідно з його результатами, Amic увійшла у трійку лідерів рейтингу з показником 1,76 грн грн/л.

Довідка enkorr

Amic Energy — австрійська компанія, власник мережі з 470 автозаправних станцій роздрібного обслуговування в Австрії, Латвії, Литві, Польщі й Україні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти